Om

Historia, Sättra Bil&Plåt AB


Det är 15 år sedan (1997) företaget startade, då i en liten lokal på Gustafsvägen i Hallstavik (gamla glasmästeriet) med dåvarande företagsnamnet Anders Bil&Plåt.
På den tiden var det mest rostlagningar som Anders gjorde och verktygen bestod av svets, vinkelslip och två verktygslådor. Då jobbade han självständigt utan anställda vid sin sida.
Efter två månader blev företaget tvunget att flytta ifrån gamla glasmästeriet, p.g.a att verksamhetens ljudnivå var störande för hyresgästerna runt omkring.

Anders letade en ny lokal att bedriva sin verksamhet i och flytten blev till Sättra (gamla Preem macken i Hallstavik), där han hyrde en hall av Nicke.
Företaget tog då fart ordentligt och Anders fick fler och fler kunder. Det investerades i nya verktyg för att kunna reparera även modernare bilar.
Företaget växte för varje år och det sista året Anders hade sin arbetsplats på gamla Preem macken i Sättra, hade han 3 st hallar och
företaget hade utvecklats till ett Aktiebolag, som efter mycket om och men fick namnet Sättra Bil & Plåt AB.
Ungefär vid skiftet av lokal böt även Anders dåvarande efternamn Hedman ut till Ferngren.

Efter 3 år uppe vid gamla Preem macken i Sättra fick Anders tillfälle att köpa gamla Texaco macken i Hallstavik, vilket han gjorde (år 2000).
Företaget fick nu ännu fler jobb att ta itu med, det blev för mycket jobb för en person och företaget anställde för första gången personal.
Ungefär 2002-2003 anslöt sig Sättra Bil & Plåt till Mekonomens verkstadskedja (Sveriges största verkstadskedja).

Efter 10 lyckade år vid gamla Texaco macken började även den lokalen bli för liten i och med att företaget växte. Företaget hade då tankar på att bygga
en ny lokal någonstans i Hallstavik och det letades även befintliga lokaler. De tankarna blev förändrade när gamla OKQ8 i Hallstavik blev till försäljning.
Både lokaler och läge som gamla OKQ8 hade ansågs vara det bästa för företagets utveckling och Sättra Bil&Plåt tog sitt pick och pack och flyttade hit där vi är idag (Lundåsvägen 1 i Hallstavik), med stor lycka och förhoppningar år 2010.

I dag, efter nästan 9 år på samma ställe, har företaget anställt 3 mekaniker, en kontorist/kundmottagare och en person som arbetar med marknadsföring. Vi brukar även i perioder ta emot praktikanter för högstadieelever eller gymnasieelever som behöver.

Numera kan vi erbjuda allt detta..
– Bilverkstad med plats för 4 st bilar.
– Automattvätt för din bil (Hallstavks enda).
– En butik fylld av produkter. Allt från bildäck, motorolja och bilvårdsprodukter till godis, dryck och glass.
– Café (hörncafé inne i butiken) med inspiration och musik från 50-60 talet!
– Vi släcker bilbesiktningens 2:or här på plats.

* I mars 2019 firar företaget 9 år på Lundåsvägen 1 i Hallstavik. Företaget fyller 22 år i Januari 2019